gilbertson020-kopieren

DESIGNED WITH LOVE BUILT TO LAST

100% DESIGN FROM THE NETHERLANDS

WAAROM TITANIUM?

Sterk
Titanium heeft de hoogste ‘strenght-to-weight’ verhouding ter wereld. Doordat het zo sterk is hebben we minder titanium nodig om een heel goed, licht en sterk frame te bouwen.

Geweldige rijeigenschappen
Titanium heeft zeer specifieke eigenschappen. Zo dempt titanium de trillingen, waardoor je minder last hebt van vibraties tijdens het fietsen. Waar en wanneer je ook fietst bobbeltjes, kuiltjes en oneffenheden in het wegdek voel je bijna niet meer. Meer comfort en minder vermoeidheid, wie wil dat nu niet?

Duurzaam
Titanium is zeer duurzaam. Doordat het niet roest of corrodeert blijft titanium zeer sterk en heel lang mooi. Ook vertoond het geen metaalmoeheid. Waar andere metalen dit wel doen blijft titanium onverwoestbaar en vertoont het bijna geen gebruikssporen, zelfs niet na jaren van gebruik.

Titanium frames
Onze Gilbertson frames worden gemaakt van de legering 3ALU-2.5V titanium. Deze legering wordt verkregen door titanium te vermengen met aluminium en vanadium. De dichtheid van deze legering is lager dan die van staal, waardoor er lichtere en stijvere frames mee worden gemaakt. Titanium heeft een grotere dichtheid dan carbon of aluminium, maar doordat titanium sterker is kunnen we de framebuizen dunnner maken. Het gewicht van een titanium frame is vergelijkbaar met een Carbon monocoque frame en ligt lager dan een hoogwaardig aluminium frame. Titanium combineert een hoge hardheid van de buizen met een twee maal zo hoge veerkracht in vergelijking met staal.Titanium frames kunnen zeer hoge belastingen aan voordat ze blijvend vervormen. Daarnaast is de kans op framebreuk bijzonder klein. De afwerking van onze titanium fietsen is van een zeer hoogniveau, mooie strakke lasnaden zorgen voor een cleane fiets.